Dagen startade med en del jobb på SEA-U. Vi små filar på detaljer till Havets Dag på söndag.

Programmet är så kul, det finns verkligen något för alla. Kitesurfning vs blomsterguidning.

Havsresan har en egen webbredaktion med elever från Universitetsholmens gymnasie skola och i dag var det två unga och nyfikna tjejer som arbetade på redaktionen tillsammans med deras medarbetare Ina från pedagogiskacentralen i Malmö. Vid 10 tiden öste regnet ner och det åskade och blixtade, jag letade i SEA-U garderober efter regnkläder till tjejerna och passade på att ta med mig en stor neongul skrikande jacka som skulle hålla mig varm på dagens utflykt.

Havsresan hade bjudit in press och media ut på en båttur till bropelarna. På nytt från havsresan kan du läsa mer. Äventyret fortsatte och vi alla tjejer åkte med bil ut till båten. För mig var det spännande och kul att äntligen få se ett ansiktet till de människor som jag under många gånger hört i telefon eller hörts av via mailen.Skepparen Stefan mötte jag först, han är yngre än han lät i telefon. En man som jag tyckter ha en härlig och stor personlighet och ett spännande liv som jag gärna hade velat höra mer om. Ilmar, kom med en lunkande skön och avslappnad gång. Jag gillade hans inställning direkt! Att det små regnade och nyss hade åskat och blixtrat var inga problem. Han har en mjuk och varm utstrålning men en underliggande styrka och fasthet.

Vid 2 tiden var det många representanter från media ombord och vi samlades alla nere i den varma hytten.Kjell hälsade alla välkomna och presenterade Havsresans syfte och människors arbete och relationer till Havsresan och Öresund. Det var underbart att se och höra om Kjell & Co arbete under alla dessa år. Att människor som tror och har viljan samlats för att synliggöra detta arbete. Jag är så glad och stolt över att få tillhöra detta gäng under Havsresan..vi åkte iväg till bropelarna där killarna hoppade i vattnet och vi andra tittade på montern som visade bilder från en undervattens kamera som fanns ombord på båten.

Jag hade en underbar dag och gillade stämmningen ombord och mina fördomar om journalister försvann någonstans i havets djup. Jag tyckte alla var engagerade och härliga människor trots att vi frös lite och blev blöta, så hjälptes vi alla åt att skapa en skön och behaglig atmösfär under vår gemensamma eftermiddag Ett stort tack till var och en från mig.